Fullviss Coaching

Sterk, zelfverzekerd en vrij. Deze drie kernwaarden vormen de rode draad door alle Fullviss trajecten. Een unieke combinatie van coachingsvormen maakt de Fullviss trajecten de enige manier voor bewezen rust in je lijf, kracht in je kop en balans in je leven.

Individuele coachingstrajecten

De Fullviss Coachingstrajecten zijn maatwerk.
We stemmen af op jou als individu. 

Iedereen heeft een eigen verhaal, een eigen verleden vol obstakels. 

In het leven krijgen we te maken met trauma. Helaas, maar een leven zonder trauma is een illusie. Bij het woord ‘trauma’ denken we echter vaak aan IMPACT trauma’s als geweld, verkrachting en ernstige ongelukken. 

Minstens net zo belangrijk zijn de PROCES trauma’s. Verwaarlozing, structureel gepest zijn, onveilige thuissituaties of nooit hebben kunnen voldoen aan de verwachtingen van ouders. 

Juist omdat iedereen een eigen verleden heeft, starten we altijd een traject met een intake gesprek. Tijdens het gesprek gaan we op zoek naar de hulpvraag en de daarbij passende trajectvorm. Dit kan variëren in de duur van het traject, de intensiteit en frequentie van de sessies en welke invulling we daaraan geven. De trajecten zijn dus echt maatwerk. 

Tijdens het traject gaan we de diepte in met coachingsgesprekken. Deze vinden bij voorkeur buiten lopend in de natuur plaats. Door te lopen en actief bezig te zijn, krijgt je lichaam meer zuurstof en is het makkelijker om verbanden te leggen tussen bepaalde situaties. Naast elkaar wandelen, zij aan zij, voelt ook krachtiger dan statisch tegenover elkaar zitten. Zeker zodra we tijdens de gesprekken op pijnlijke herinneringen stuiten, is het fijn om in beweging te zijn. 

Om op emotioneel vlak spanning te kunnen ontladen gebruiken we verschillende ademtechnieken tijdens de ademsessies. Ook deze sessies worden individueel ingezet en zijn per persoon verschillend. 

Trauma Release sessies vallen ook in de trajectvormen van Fullviss. Hierbij richten we ons meer op het zenuwstelsel en de ontlading van de vastgezette vecht- en vluchtreacties. Deze sessies kunnen als zwaar maar zeer bevrijdend ervaren worden. 

Voor de mentale prikkel en het doorbreken van bepaalde weerstand gebruiken we koude therapie door middel van een ijsbad sessie. Door de intense kou van een ijsbad geef je het zenuwstelsel als het ware een reset. Daarbij wordt een hoeveelheid endorfines door het lijf losgelaten, wat zorgt voor een gelukzalig gevoel van overwinning. 

In sommige gevallen werken we samen met externe professionals. Soms hebben we te maken met generationeel trauma, denk bijvoorbeeld aan (klein)kinderen van overlevende van concentratiekampen. Onderzoek met muizen heeft aangetoond dat trauma nog 3 generaties merkbaar is zolang het niet wordt opgelost en aangepakt. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat jij last hebt van het trauma van je opa of oma. 

Voor deze sessies verwijzen we je door naar onze aangesloten Regressie therapeut.  

Soms willen we met een familieopstelling bepaalde zaken in een helder daglicht zetten. Ook hier verwijzen we je door naar een Opstelling therapeut. 

Ben je benieuwd of een persoonlijk traject voor jou zou kunnen werken? Neem dan contact op voor een gratis intake gesprek.

Trauma Release Therapy

Tijdens de Trauma Release Therapy sessies werken we met wetenschappelijk onderbouwde methodes die gericht zijn op het ontladen van spanningen vanuit het zenuwstelsel. 

De methode is gebaseerd op de Polyvagaal Theorie in combinatie met de kennis van het werk van Wilhelm Reich.

De Polyvagaal Theorie van Stephen Porges legt haarfijn uit hoe ons zenuwstelsel werkt. De aansturing van de vecht- en vluchtreactie is hierin een hele belangrijke, maar ook hoe goed we in staat zijn om connectie te maken met anderen. Nog belangrijker, kun je makkelijk schakelen tussen deze twee systemen, of zit je vast? 

De Karakterstructuren van Wilhelm Reich laat zien dat stress, spanning en trauma zich in het lichaam kunnen vastzetten als het niet op de juiste manier geuit is. Onder andere de psoas en het bindweefsel raken dan gespannen of overbelast, met alle gevolgen van dien. 

Met de Trauma Release Therapy sessies werken we met lichaamsgerichte oefeningen en ademwerk om deze spanning los te kunnen laten. 

Deze therapie kan in privé sessies gedaan worden, maar worden ook regelmatig in kleine groepen aangeboden. 

Voor een sessie vragen we je altijd om een intakeformulier in te vullen zodat we een inschatting kunnen maken van de aard en intensiteit van de sessie. Het is daarin zeer belangrijk om zo volledig en eerlijk mogelijk te zijn. 

Een sessie duurt gemiddeld 3 tot 4 uur. 

De kosten voor een privé sessie zijn €250,- met standaard 2 begeleiders.

Voor een groep sessie zijn er maximaal 6 deelnemers en kost €125,- per persoon.

Breathwork Therapy

Ook Breathwork Therapy is op dezelfde wijze wetenschappelijk onderbouwd. We hanteren verschillende ademtechnieken naar de specifieke behoefte en wensen. 

Stress is een grote factor in het leven van velen. Hierdoor is de kans groot dat we op een verkeerde manier zijn gaan ademen. Incidenteel, in het geval van acute stress, is dit geen probleem. Echter, als de mate van spanning lang aanhoudt en we daardoor voor langere periode op deze wijze ademhalen, blijven we stress en spanning hiermee vasthouden. 

Met gerichte ademtechnieken kunnen we je dus weer beter leren ademen, waardoor spanningsklachten kunnen verminderen. Denk aan een betere nachtrust, rustigere spijsvertering en minder spierspanning. 

Ook voor mentale en emotionele ontlading zetten we ademsessies in. Deze kunnen onder begeleiding van een persoonlijke meditatie plaatsvinden, of middels een gerichte opbouw in intensiteit van de ademhaling.

De ademsessies worden als zeer bevrijdend ervaren. We creëren letterlijk meer ademruimte. 

Een ademsessie duurt gemiddeld 1 tot 2 uur. 

De kosten voor een privé sessie zijn €100,-.

Voor een groep sessie zijn er, afhankelijk van de locatie, maximaal 10-15 deelnemers aanwezig. De kosten voor een groep sessie bedragen €55,- per persoon.

Fysieke coaching

Fysieke training sessies zijn een ideale uitlaatklep voor opgekropte, vastgezette spanning en emotie. Bijkomend voordeel is dat je er ook nog eens beresterk en mentaal weerbaar van wordt. 

Een stress reactie is per definitie een mobiliserende kracht: 
Vechten of vluchten.

Ook in het geval van uitzonderlijk hoge stress waarbij we in de Bevries stand raken, volgt er altijd een vorm van ontlading waarbij het lichaam in actie moet komen.

We gebruiken de kennis van jarenlange ervaring als CrossFit coaches in combinatie met de Polyvagaal Theorie van Dr. Stephen Porges. Tijdens de trainingen gaan we met verschillende oefeningen en mate van intensiteit langs de fases van de Verbinden, Vechten en Vluchten. 

De sessies zijn erop gericht om spanningen te laten vloeien, dus zullen we je gericht coachen en begeleiden op persoonlijke kwesties en vraagstukken; waar loop je tegenaan in je leven, waarom zit je vast en welke spanning en emotie kun je loslaten?

Ook Bokstherapie wordt aangeboden, waarbij we een unieke manier van coachen inzetten in combinatie met bokstechnieken. Zo kun je de Vecht reactie echt tripleren en af maken. 

De fysieke sessies worden als traject aangeboden. Neem contact op om te bespreken waar we jou mee kunnen helpen.

Wil jij eindelijk rust in je lijf en de kracht in je kop?

achtergrond afbeelding

Hoogtij 185
2201 VX Noordwijk

hallo@fullviss.nl
06 15614460

Fullviss draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders